دانشگاههای ترکیه

 

 

دانشگاه دولتی چوکور اُوا(چکوراوا) واقع در شهر «آدانا»ی ترکیه، از مراکز علمی بسیار معتبر و مورد تایید وزارت علوم ایران است. برخی از موسسات در تبلیغاتشان برای اعزام دانشجو اعلام میکنند که این دانشگاه دولتی هیچ مدرک زبانی برای ثبت نام نمیخواهد!

اگرچه این مسئله تاحدی درست است ولی همه قضیه نیست!!چراکه دانشجو پس از ثبت نام باید در دوره های زبان این دانشگاه شرکت کند که هزینه زبان ترکی یا دوره تومر آن برای ۹۵۰ ساعت آموزش معادل ۲۰۰۰ دلار است.

این دانشگاه ترجمه مدارک به زبان ترکی یا انگلیسی را قبول میکند و افرادی که بتوانند از این دانشگاه پذیرش بگیرند باید پس از ورود خود به ترکیه، طی سی روز مجوز اقامت دانشجویی را با در دست داشتن ویزای دانشجویی، از اداره امنیت آدانا دریافت کنند.

مدارک موردنیاز برای ثبت نام در دانشگاه چوکور اُوا:

  1. دیپلم دبیرستان: ترجکه ترکی و اصل و کپی تاییدشده توسط سفارت ترکیه در تهران.
  2. ریزنمرات دیپلم دبیرستان: اصل و کپی(ترجمه ترکی)
  3. ویزای دانشجویی
  4. مجوز اقامت
  5. قبض پرداخت هزینه دانشگاه
  6. شش قطعه عکس
  7. حداقل مدرک ب یک تومر (۶۰ -۶۹ امتیاز)

*اگر مدرک ارائه نشود دانشجو باید در دوره آمادگی تومر در دانشگاه ثبت نام کند که ۱۹۰۰ دلار هزینه آن است.

۸. نتیجه آزمون تافل یا آیلتس: برای رشته هایی که به زبان انگلیسی ارائه میشوند ضروری است ولی برای رشته هایی که ترکی تدریس میشوند لازم نیست.

* افرادی که این مدارک را در دست ندارند باید در آزمون انگلیسی دانشگاه شرکت کنند و اگر نمره لازم را کسب نکنند باید در دوره انگلیسی دانشگاه حضور پیدا کنند.

 

۹.پرداخت حق بیمه ماهانه ۴۲ لیر

 

بالاترین شهریه این دانشگاه مربوط به رشته های موسیقی است که هزینه آن ۲۵۵۰ لیر برای یک سال است. رشته مهندسی کامپیوتر نیز حدود ۲۲۰۰ لیر و دندانپزشکی که حدودا ۲۰۰۰ لیر برای یک سال است. بقیه رشته ها از ۷۰۰ لیر شروع میشوند و تا ۱۳۰۰ لیر ادامه دارند.

 

 

 

زندگی در ترکیه

آداب و رسوم مربوط به دندان در آوردن کودک / diş buğdayı

یکی از مراسمات بسیار مهم در زندگی یک کودک, زمانی برگزار می شود که کودک دندان در می آورد. وقتی که کودک دندان در می آورد، اولین کسی که دندان کودک را می بیند باید برای وی هدیه بخرد. اگر این فرد چیزی فلزی به کودک و خانواده وی هدیه دهد، این بدین معناست که دندان های کودک همانند فلز محکم خواهد بود. بدنبال دندان درآوردن کودک، غذایی که به آن
( دیش ده نی) ” آش دندان فشان ” گفته می شود و مواد اصلی آن گندم است، پخته شده و طی مراسمی خورده می شود. هدف از برگزاری این مراسم این است که دندان کودک راحت و بدون درد رشد کند. گندم نیز سمبل برکت می باشد و بدین معناست که زندگی کودک پربرکت باشد.

مردمان ترکیه بر این باورند که اولین آش دندان فشان توسط مادر حضرت محمد و به هنگام دندان درآوردن ایشان پخته شده است. با پخته شدن گندم، نخود و لوبیا، آش دندان فشان آماده می گردد. پس از پختن این حبوبات آب آنها گرفته می شود و سپس بر روی آنها شکر پاشیده شده و با کشمش، گردو و فندق تزئین شده و از میهمانان با آن پذیرایی می گردد. در روزی که قرار است آش دندان فشان پخته شود، میهمانان دعوت می گردند، بر روی زمین پارچه ای پهن می شود و کودک بر روی آن پارچه نشانده می شود.

به هنگام خوانده شدن اذان، با گفتن بسم الله و قرایت دعاها بر سر کودک گندم پاشیده می شود. زنی که بر سر کودک گندم می پاشد، در حین پاشیدن گندم ها چنین می گوید: ” باش و دیشبن ساغ اولسون ” سرت و دندانت سلامت باشد. ان شاء الله تو را عروس و داماد ببینیم. ۷ عدد از گندم هایی که بر سر کودک پاشیده شده، نخ می شود. سپس در کودکان پسر بر گردن آنها و در کودکان دختر بر موهای آنها بسته می شود. در برخی مناطق نیز ۳۲ عدد از این گندم ها نخ شده و بر گردن کودک آویزان می شود. این گندم ها تا زمانیکه خشک شود، در گردن کودک باقی می ماند. این کار بدین معنی است که تمامی دندان های کودک سالم و ردیف باشد.

سایر گندم ها نیز جمع شده و برای خوردن پرندگان در باغچه ریخته می شود. این کار نیز بدین معناست که کودک همیشه حیوانات و طبیعت را دوست داشته باشد. مادر کودک در یک سینی لوازمی از قبیل قرآن، کتاب، طلا، نان، آینه، شانه، قیچی، سوزن، پول، عروسک و تخم مرغ می گذارد. این سینی مقابل کودک گرفته می شود. با توجه به اینکه کودک از میان این سینی چه چیزی را انتخاب کند، در رابطه با آینده او و اینکه چه شغلی را انتخاب خواهد کرد، تعبیر و تفسیرهای متفاوتی می شود.

می گویند اگر کودک کتاب را بردارد، فردی تحصیل کرده، اگر قرآن را انتخاب کند، فردی دیندار، اگر قیچی و سوزن را انتخاب کند، خیاط، اگر طلا را انتخاب کند ثروتمند و اگر آینه را انتخاب کند اهل زیبایی و آرایش می شود و اگر نان را انتخاب کند، روزی اش پربرکت می شود.

از میهمانان با آش دندان فشان، فندق، پسته، نخود، کشمش، میوه و نیز غذاهای گوناگون محلی پذیرایی می گردد. در پایان مراسم، هدایایی که برای کودک آورده شده، داده می شود. کسی که برای اولین بار دندان کودک را دیده باید هدیه بزرگی برای وی بخرد.

در آناتولی اعتقاد بر این است که اگر برای کودکی آش دندان فشان پخته نشود، دندان درآوردن آن کودک بسیار سخت و با درد همراه می شود. اما اگر آش دندان فشان زیادی پخته شده و به تعداد بیشتری از انسان ها داده شود، به همان میزان کودک صاحب دندان های زیبا و سالم می شود. در واقع در آناتولی در هر مناسبتی برای کودک مراسم خاصی برگزار می شود. این نیز نشانگر اهمیتی است که به کودک داده می شود.

اگر خانواده ای در مورد کودک خود آرزوهایی داشته باشد، اولین دندان کودک را که می افتند در باغچه آن محل خاک کرده و یا در پشت بام آن محل می اندازد. اگر می خواهد کودکش فردی دیندار شود، برای این کار مسجد را انتخاب می کند، اگر می خواهد فرزندش دکتر شود، بیمارستان، اگر می خواهد فردی تحصیل کرده شود، مدرسه و اگر می خواهد فردی وابسته به خانه و خانواده باشد، باغچه و یا پشت بام خانه را انتخاب می کند.

زندگی در ترکیه

عید فطر در ترکیه به‌دلیل مصرف زیاد شیرینی و آب ‌نبات در این روز، به شکر بایرامی، یعنی عید شکر معروف است. در ترکیه آخرین روز ماه رمضان به نام روز ” عرفه ” نامیده می شود. ۱۰روز مانده به پایان ماه رمضان، تلاش برای برگزاری هر چه باشکوه تر ” عید فطر ” آغاز می شود. عید فطر به همراه ” عید قربان ” دو عید بزرگ مردم ترکیه است.

قبل از فرا رسیدن عید فطر، منازل تمیز می شود و بانوان این کشور اقدام به طبخ شیرینی های مختلف که در راس آنها باقلوا قرار دارد، برای پذیرایی از میهمانان خود می کنند. در روز عرفه برای کودکان لباس های نو خریداری می شود و درهر منزلی آب نبات و شکلات به وفور یافت می شود.

قبل از عیدفطر بانوان برای پذیرایی از میهمانان خود علاوه بر انواع شیرینی ، اقدام به طبخ دلمه برگ، یک نوع غذای سرد خمیری موسوم به “بورک” نیز می کنند و از میهمانان خود در روزهای عید با شیرینی، بورک و دلمه و نیز انواع غذاهای گرم دیگر که همه روزه تهیه می کنند، پذیرایی می کنند.

در روز عید فطر بعد از اقامه نماز عید، افراد خانواده در کنار یکدیگر صبحانه را صرف می کنند. بعد از صرف صبحانه، بزرگان فامیل در منازل خود پذیرای کوچکترها می شوند. در روزهای عید دست بزرگان بوسیده شده و از آنان عیدی دریافت می شود.

به هنگام ورود به منازل در مرحله اول برای راحتی و تمیزکردن دست میهمانان به آنان “کولونیا ” داده می شود. کولونیا ماده ای است که به دلیل وجود الکل خاصیت ضدعفونی کننده دارد و چون در ساخت آن لیمو نیز به کار رفته شده باعث لطیف شدن دست می شود.

به میهمانان در مرحله اول شکلات داده می شود و سپس با قهوه ترک از آنان پذیرایی می شود. بعد از قهوه ترک با باقلواهای خانگی از میهمانان پذیرایی می شود و اگر موقع ظهر و یا عصر باشد از میهمانان با دلمه برگ، بورک و دیگر غذاهایی که پخته شده است نیزپذیرایی می شود. بزرگان در این روزها به کوچکترها بسته به استطاعت خود عیدی پرداخت می کنند.
در روزهای عیدفطر، کودکان با در دست داشتن کیسه هایی زنگ منازل را به صدا درآورده و عید را تبریک می گویند، صاحبان منازل نیز بسته به قدرت مالی خود به آنان آب نبات، شکلات و یا پول نقد عیدی می دهند.

 

زندگی در ترکیه

دونر کباب ترکیه

کباب ترکی (دونر کباب) یکی از لذیذترین غذاهای مردم ترکیه

برای تحقیق در زمینه تاریخچه کباب ابتدا باید معنی لغوی کباب را بررسی کرد. چرا که ریشه و معنی این کلمه اطلاعات ارزشمندی در رابطه با گذشته این غذا در اختیار ما قرار خواهد گذاشت. با نگاهی به معانی مختلف این کلمه در دوره های تاریخی مختلف میبینیم که کباب دقیقا از زمانی به وجود امده که آتش کشف شده است.

بر اساس لغتنامه فرهنگستان زبان ترکی، کباب یعنی گوشتی که به طور مستقیم روی آتش و یا در ظرفی بدون آب پخته میشود. برخی از محققین معتقدند، آداب غذایی و سفره در طول تاریخ، از همان بدو پیدایش آتش و از زمانی که انسانها در اطراف آتش برای پخت کامل گوشت انتظار میکشیدند، به وجود آمده است.

اولین کوچ نشینان در طول تاریخ از سبزیجات و گیاهانی تغذیه میکردند که از اطراف محل زندگیشان جمع آوری میکردند. تغذیه از گوشت نیز از زمانی آغاز شد که آنان شکار را فرا گرفتند. ابتدا گوشت شکار به طور خام مصرف میشد بعدها با پیدایش آتش، انسانها با روش آزمون پخت گوشت بر روی آتش را آغاز کردند. با رشد عقاید دینی و معنوی در بین جوامع بشری و رواج سنت قربانی کردن برای خدایان ادیان مختلف، تکنیک های طبخ گوشت قربانی نیز توسعه یافت. روش طبخ گوشت به شکل های مختلف و بعدها نیز ترکیب آن با انواع سبزیجات و ادویه ها به مرور زمان توسعه یافت.

 

نحوه طبخ دونر کباب

امروز کباب یکی از معروفترین غذاهای موردعلاقه مردم خاورمیانه و قفقاز است.

در تهیه و پخت بیشترکباب‌ها از گوشت قرمز بره یا گوسالهاستفاده می‌شود و همچنین در اکثر کباب‌ها از پیاز و ادویه‌جات استفاده زیادی می‌شود. نوعی از آنچه در ایران با نام کباب چنجه نامیده می‌شود نیز در کشورهای غربی با نام شیش‌کباب شناخته شده و معروف است. هم‌چنین آنچه در ایران با نام کباب کوبیده معروف است در قفقاز به نام کلی کباب یا در برخی نقاط به نام لوله‌کباب شناخته می‌شود.

 

کباب در کاخهای عثمانی متفاوت از آنچه امروزه همراه با گوجه فرنگی و فلفل سرو میشود، طبخ و سرو میشد. طبخ کباب از دوره سلطان محمد فاتح در کاخهای عثمانی رواج پیدا کرد. بر اساس منابع، سود کباب یکی از کبابهای طبخ شده در آن دوره بود به شکلی که تکه های گوشت به سیخ کشیده شده و بر روی آتش ملایم طبخ میشد.

امروزه کباب در آناتولی با توجه به تنوع گیاهان و ادویه جات هر منطقه به شکلی متفاوت طبخ شده و طعمهای مختلفی دارد. آدانا کباب، اورفا کباب و آنتپ کباب نمونه ای از کبابهای بخش جنوب شرقی آناتولی را تشکیل میدهد.

زندگی لذیذ در ترکیه!

کَباب تُرکی یا دونَر کباب، نوعی کباب است که با بریدن گوشتی که در دور آتش به حالت عمودی در حال گشتن است به دست می‌آید. دونر به ترکی یعنی چرخنده و چرخان.

بر اساس آنچه در سیاحتنامه های دوره عثمانی در قرن هجدهم ثبت شده است، طبخ دونر کباب ابتدا با الهام از ترکهای کریمه که گوشت را به شمشیرهایشان کشیده و طبخ میکردند، در کاخهای عثمانی آغاز شده است. آنچه که امروز به عنوان دونر کباب شناخته میشود نیز در قرن نوزدهم از سوی اسکندر افندی در بورسا طبخ شده است.

دونر کباب امروز یکی از لذیدترین و پر طرفدارترین کبابها نه تنها در ترکیه بلکه در بسیاری از کشورهای جهان به شمار میرود. در تاریخ ششم نوامبر ۲۰۰۵بزرگترین دونر کباب دنیا با وزن دو تن و ۶۹۸ کیلوگرم در شهر بورسای ترکیه طبخ گردید. این دونر در کتاب رکورهای گینس به عنوان بزگترین دونر کباب دنیا ثبت گردید.

 

و اما دونر کباب چگونه طبخ میشود؟

برای تهیه دونر کباب به گوشت فیله مرغ و یا راسته گوشت گوسفند یا گوساله ، پیاز، فلفل دلمه‌ای، گوجه فرنگی،سیر، نمک و فلفل و ادویه جات و آبلیمو به میزان لازم نیاز داریم…

و اما طرز تهیه دونر کباب… فیله مرغ یا راسته گوشت گوسفند یا گوساله را باید یک شب قبل در آب لیمو، زعفران، نمک و پیاز گوجه فرنگی و فلفل خواباند. سپس به یک سیخ بزرگ گردان احتیاج است تا گوشتها به آن کشیده شود. پس از اینکه گوشتها روی هم به شکلی فشرده قرار گرفت، به حرارت زیاد نیاز است تا دونر طبخ شود. سیخ گردان به ملایمت سرخ میشود و در این مرحله باید قسمتهای سرخ شده با چاقو بریده شود…

گوشتهای سرخ شده و بریده شده داخل نان ساندویچ ویا نان لواش همراه با خیارشور، گوجه فرنگی و دیگر سبزیجات دلخواه سرو میشود…

دانشگاههای ترکیه

جدول چگونگی ارزشیابی مدارک تحصیلی دانشگاههای ترکیه

 

‌تحصیلات‌ پیش‌ دانشگاهی‌

تحصیلات‌ ابتدیی‌(Ilk Ogertim)  در کشور ترکیه‌ از هفت‌ سالگی‌ آغاز می‌شود و هشت‌ سال‌ ادامه‌ دارد. سپس‌ تحصیلات‌ دبیرستان‌ (Lise) شروع‌ می‌شود. مجموع‌ دوره‌ تحصیلات‌ ابتدیی و دبیرستانی‌ یازده‌ الی‌ دوازده‌ سال‌ است. دوره‌ دبیرستان‌ شامل‌ رشته‌های‌ علوم‌ انسانی، ریاضی، فیزیک، فنی‌ و علوم‌ تجربی است. بعد از اتمام‌ دوره‌ ابتدایی می‌توان‌ تحصیلات‌ دبیرستانی‌ را در رشته‌های‌ علوم‌ دینی و هنرستان‌های‌ صنعتی‌ نیز ادامه‌ داد که‌ طول‌ تحصیلات‌ در این‌ رشته‌ها معمولاً‌ دوازده‌ سال‌ است.

در پایان‌ دوره‌ دبیرستان‌ به‌ دانش‌آموزان‌ مدرک‌ دیپلم‌(Lise Diplomasi)  اعطا می‌شود.

 

‌تحصیلات‌ دانشگاهی

‌برای‌ ورود به‌ دانشگاه‌ها و مراکز آموزش‌ عالی‌ کشور ترکیه‌ داشتن‌ دیپلم‌ دبیرستان‌ و گذراندن‌ آزمون‌ سراسری‌ (کنکور) الزامی‌ است.آزمون‌ سراسری‌ برای‌ متقاضیان‌ خارجی‌ و محلی متفاوت‌ است‌ و برای‌ خارجیان‌ به‌ زبان‌های‌ ترکی‌ و انگلیسی‌ و برای‌ مردم‌ ترکیه‌ به‌ زبان‌ ترکی‌ برگزار می‌شود. دروس‌ امتحانی‌ شامل‌ ریاضی، فیزیک، شیمی، معلومات‌ عمومی‌ و هوش‌ است. پذیرش‌ دانشجو در دانشگاه‌ها نیز بر اساس‌ رتبه‌ آنان‌ در آزمون‌ سراسری‌ صورت‌ می‌گیرد.

 

‌‌دوره‌های‌ تحصیلی‌

: Ön Lisans Diplomasi .1 شامل‌ دو تا سه‌ سال‌ تحصیل‌ بعد از دیپلم‌ دبیرستان‌ است.

‌: Lisans Diplomasi .2 شامل چهار سال‌ تحصیل‌ و گذراندن‌ حداقل‌ ۱۴۷ واحد است.

:Yuksek Lisans Diplomasi .3 شامل دو سال‌ تحصیل‌ تمام‌ وقت‌ است. برای‌ ورود به‌ این‌ دوره‌ داشتن‌ مدرک‌ Lisans Diplomasi الزامی‌ است. این‌ دوره‌ شامل‌ دو نیم‌ سال‌ کلاس‌ درس‌ و دو نیم‌ سال‌ پایان‌ نامه‌ پژوهشی‌ می‌شود.

‌: Veterner Hekimligi Yuksek Lisans Diplomasi .4 شامل پنج‌ سال‌ تحصیل‌ تمام‌ وقت‌ در رشته‌ دامپزشکی‌ بعد از دیپلم‌ دبیرستان‌ است.

‌: DOKTORA (Ph.D.) . 5 شامل سه‌ تا چهار سال‌ تحصیل‌ تمام‌ وقت‌ است. برای‌ ورود به‌ این‌ دوره‌ داشتن‌ مدرک‌ Yuksek Lisans Diplomasi الزامی است.

‌این‌ دوره‌ شامل‌ دو تا چهار نیم‌ سال‌ کلاس‌ درس‌ و حداقل‌ ۴ نیم‌ سال‌ برای‌ پژوهش‌ است. قبل‌ از شروع‌ پژوهش، دانشجو باید امتحان‌ جامع‌ را با موفقیت‌ بگذراند. نوشتن‌ پایان‌ نامه‌ دوره‌ دکترا و دفاع‌ موفقیت‌آمیز از پژوهش‌ انجام‌ شده، شرط‌ اعطای‌ مدرک‌ دکتراست.

 

نحوه‌ ارزشیابی‌ مدارک‌ تحصیلی‌

. ۱ مدارکÖn Lisans Diplomasi     با دو سال‌ تحصیل‌ و کلیه‌ مدارک‌ و تحصیلات‌ نیمه‌ تمام‌ دانشگاهی‌ )آکادمیک(  با دو یا سه‌ سال‌ تحصیل‌ در موسسات معتبر در صورت‌ داشتن‌ دیپلم‌ دبیرستان، “کاردانی” ارزشیابی‌ می‌شود.

.۲ مدارک Lisans Diplomasi (Bachelor) بعداز دیپلم‌ دبیرستان، “کارشناسی” ارزشیابی‌ می‌شود.

.۳ مدارک Yuksek Lisans Diplomasi (Master) از دانشگاه‌های‌ گروه‌ یک‌ با شرط‌ داشتن‌ مدرک‌ کارشناسی، “کارشناسی‌ ارشد” ارزشیابی می‌شود.

‌تبصره۱: مدارک Yuksek Lisans پیوسته (کارشناسی و کارشناسی ارشد پیوسته)، کارشناسی ارشد ارزشیابی می شود.

‌تبصره۲:مدارک‌ موضوع‌ بند ۳ از مراکز آموزش‌ عالی‌ که‌ نامشان‌ در فهرست‌ دانشگاه‌های‌ گروه‌ یک‌ آورده‌ نشده‌ و مورد تایید شورای آموزش عالی (YOK) کشور ترکیه می باشد با شرط‌ داشتن‌ معدل‌ ۳ از ۴ به‌ همراه‌ ارایه‌ یک‌ مقاله‌ علمی‌ از رساله‌ دوره‌ کارشناسی‌ ارشد در نشریات‌ معتبر  بانمایه بین المللی ، “کارشناسی‌ ارشد” ارزشیابی‌ می‌شود.

. ۴ مدارک Veterner Hekimligi Yuksek Lisans Diplomasi با پنج‌ سال‌ تحصیل‌ پیوسته‌ بعد از دیپلم‌ دبیرستان، از مراکز آموزش عالی که نامشان در فهرست گروه یک آورده شده است “کارشناسی‌ ارشد” در دامپزشکی‌ ارزشیابی‌ می‌شود.

.۵ مدارک Doktora (Ph.D.) از داشگاه‌های‌ گروه‌ یک‌ با شرط‌ دارا بودن‌ مدرک‌ کارشناسی ارشد، “دکترا” ارزشیابی‌ می‌شود.

تبصره:    مدارک‌ موضوع‌ بند ۵ از مراکز آموزش‌ عالی‌ که‌ نامشان‌ در فهرست‌ دانشگاه‌های‌ گروه‌ یک‌ آورده‌ نشده‌ است و مورد تایید شورای آموزش عالی (YOK) کشور ترکیه می باشد به‌ شرط‌ داشتن‌ معدل‌ ۳ از ۴ همراه‌ با ارایه‌ یک‌ مقاله‌ علمی‌ با از پایان‌ نامه‌ دوره‌ دکترا در نشریات‌ معتبر نمایه شده بین‌المللی‌ غیر محلی)غیر از ایران‌ و کشور محل‌ تحصیل(، “دکترا” ارزشیابی‌ می‌شود..

‌معرفی‌ دانشگاه‌ها و مراکز آموزش‌ عالی‌ ترکیه‌

‌‌الف) دانشگاه‌ها و مراکز آموزش‌ عالی‌ ترکیه، گروه‌ یک‌ (ممتاز)، برای‌ کلیه‌ دوره‌های‌ تحصیلی.

۱- Ege Universitesi (Aegean University)

۲- Anadolu Universitesi (Anatolia University)

۳- Ankara Universitesi (Ankara University)

۴- Ataturk Universitesi (Ataturk University)

۵- Bogazici Universitesi (Bogazici University)

۶- Cukurova Universitesi (Cukurova University)

۷- Dokuz Eylul Universitesi (Dokuz Eylul University)

۸- Gazi Universitesi (Gazi University Ankara)

۹- Hacettepe Universitesi (Hacettepe University)

۱۰- Istanbul Teknik Universitesi (Istanbul Technical University)

۱۱- Istanbul Universitesi (Istanbul University)

۱۲- Marmara Universitesi (Marmara University)

۱۳- Orta Dogu Teknik Universitesi Ankara (Middle East Technical University)

۱۴- Mimar Sinan Universitesi (Mimar Sinan University)

۱۵- Yildiz Teknik Universitesi (Yilidiz Technical University)

۱۶- Bilkent Universitesi (Bilkent University)

۱۷- Karadeniz Teknik Universitesi (Karadeniz University of Technology)

ب(  دانشگاه‌ها و مراکز آموزش‌ عالی‌ ترکیه، گروه‌ دو (خوب.(

کلیه‌ دانشگاه‌ها و مراکز آموزش‌ عالی‌ که‌ مورد تایید شورای‌ آموزش‌ عالی‌(YÖK) کشور ترکیه‌ می باشند، صرفاً‌ تاسطح‌ کارشناسی‌ ارزشیابی می‌شود.

ارزشیابی مقاطع‌ بالاتر این‌ گروه‌ از دانشگاه‌ها براساس‌ تبصره‌های بند ۳ و ۵ مورد بررسی‌ قرار می‌گیرد.

 

جدول‌ چگونگی‌ ارزشیابی‌ مدارک‌ تحصیلی‌ دانشگاه‌های‌ ترکیه‌

 

مدارک شرایط ارزشیابی
Ön Lisans Diplomasi ۲ سال تحصیل بعد از دیپلم دبیرستان یا پیش دانشگاهی در موسسات معتبر  

کاردانی

 Lisans Diplomasi (Bachelor) ۴ سال تحصیل بعد از دیپلم دبیرستان یا پیش دانشگاهی در دانشگاه های معتبر گروه یک و دو  

کارشناسی

Yuksek Lisans Diplomasi (Master) ۱- دوسال تحصیل پس از کارشناسی و در دانشگاههای گروه یک                  ۲- دو سال تحصیل پس ازکارشناسی در دانشگاه‌های گروه دو در صورت  داشتن معدل ۳ از ۴ به همراه نشر یک مقاله از رساله در نشریات معتبر بین المللی  

کارشناسی ارشد  

 

Veterner Hekimligi Yuksek Lisans Diplomasi

 

۵ سال تحصیل پیوسته بعد از دیپلم دبیرستان در دانشگاه های گروه یک کارشناسی ارشد دامپزشکی
Doktora (Ph.D.) ۱- سه تا چهار سال تحصیل پس از کارشناسی ارشد در دانشگاههای گروه یک

۲- سه تا چهار سال تحصیل پس ازکارشناسی ارشد در دانشگاه‌های گروه دو در صورت  داشتن معدل ۳ از ۴ به همراه نشر یک مقاله از رساله در نشرشیات معتبر غیر محلی با نمایه بین المللی

دکترا

 

به نقل از سایت وزارت علوم

منابع آزمون YDS ترکیه

آزمون YDS در خصوص زبان های انگلیسی و ویژه مقاطع لیسانس به فوق لیسانس و فوق لیسانس به دکتری می باشد. در مقاطع لیسانس به فوق لیسانس بعضی از دانشگاههای ترکیه کارنامه آزمون YDS برای رشته های مختلف اخذ می نماید. اما در مقاطع فوق لیسانس به دکتری برای تمامی دانشگاه های معتبر ترکیه ، کارنامه آزمون YDS جهت ادامه تحصیل در ترکیه الزامیست.

توجه :از این پس آزمون YDS جایگزین آزمونهای KPDS وÜDS میشود.

این آزمون ، زبان انگلیسی میباشد که در فصول بهار و پاییز انجام می­پذیرند. مدرک زبان انگلیسی برای مقطع دکتری و تخصص اجباری است. آزمون YDSشامل ۸۰ سوال انگلیسی است . آزمون مبتنی بر گرامر زبان انگلیسی و لغات عمومی و خواندن در سطح عمومی است و به صورت تستی ۵ گزینه ای هستند که این آزمون نسبت به TOEFLوIELTS ساده تر میباشند. عزیزانی که جهت ارشد اقدام خواهند کرد شرایط بگونه دیگری است. برخی دانشگاهها در بدو شروع برای پذیرش یا مدرک انگلیسی میخواهند و بعضی دیگر نمیخواهند.

آزمون تعیین سطح زبان خارجی دانشگاه های ترکیه امسال شانزدهم شهریورماهبرگزار خواهد شد.

دانلود سوالات و پاسخهای آزمون YDS سالهای قبل